Icons Re/Outfitted

Iconische stoelen upcycled met afgedankte spijkerstof

 

In een tijdperk met groeiende bergen textielafval beginnen we aan een verkenning van innovatieve oplossingen om afgedankt denim opnieuw te gebruiken. ‘Icons Re/Outfitted’ is een transformatieve reis waarbij iconische stoelen van Vitra (zoals Eames, Panton en Prouvé) nieuw leven wordt ingeblazen met denimafval van Levi’s®.

 

Icoon ontmoet icoon

 

Dit project, geïnitieerd door The Visionary Lab, onderzoekt het snijvlak van mode en meubels. Het resultaat is een ongeëvenaarde samenwerking tussen de gerenommeerde merken Vitra en Levi’s®, waarbij iconische designstoelen worden verenigd met even iconisch denim, aangevuld met getalenteerde ontwerpers die de stoelen als hun muze beschouwen. Nkwo Onwuka, Hannah Brabon, Kelly Konings, Tim Dekkers, Sophie Cagniart, Norman Monsanto, Barbara Polderman en Sarmite Polakova werden uitgenodigd om designmeesterwerken van Vitra te voorzien van gedurfde nieuwe looks gemaakt van afgedankt denim. Het resultaat is een fascinerende serie kunstzinnige stoelen die een divers spectrum van innovatieve technieken en aloude ambachten laten zien.

 

De kunst van verandering

 

De geüpcyclede en getransformeerde stoelen overstijgen louter functionaliteit en weven verhalen van erfgoed, innovatie en duurzaamheid. Ze zetten niet alleen aan tot nadenken, maar inspireren ook tot verandering, omdat elk uniek stuk een universele boodschap vertelt: “waste isn’t waste until you waste it”. Uiteindelijk vormt ‘Icons Re/Outfitted‘ een kunstzinnige ode aan vakmanschap en het welzijn van onze planeet, en toont het de mogelijkheden van end-of-life denim voor zowel de mode- als de interieurindustrie.

 

Kom deze bijzondere tentoonstelling bekijken in de Vitra Circle Store Zaandam t/m zaterdag 31 maart 2024.

Meer nieuws

Winkelmand Artikel verwijderd. Herstellen
  • No products in the cart.