Vitra Circle & Koninklijke Tichelaar Makkum

Koninklijke Tichelaar; 450 jaar ambacht en innovatie

 

Koninklijke Tichelaar is het oudste keramiekbedrijf in Nederland. Al 450 jaar vinden producten uit Makkum, gemaakt van Friese klei uit de omgeving, hun weg over de hele wereld. Architecten en ontwerpers weten Koninklijke Tichelaar te vinden vanwege haar ervaring en de unieke kennis die zij heeft over grondstoffen, productietechnieken en glazuurrecepten. Daarbij gaat het bedrijf constant op zoek naar de grenzen van keramiek om te komen tot innovatieve toepassingen.

 

Van 13 augustus tot 30 september 2022 wordt de oude aardewerkfabriek aan de Turfmarkt in Makkum tijdelijk omgebouwd tot een Open Atelier. Voortbouwend op de kennis en ervaring van Koninklijke Tichelaar, verkennen drie designateliers de mogelijkheden voor het verwerken van reststoffen in glazuur en keramiek. Daarnaast worden bezoekers meegenomen door de rijke historie van het Friese aardewerk. Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Frysk Tichelwurk, die speciaal voor deze viering is opgericht.

 

Vitra Circle zal voor deze gelegenheid producten beschikbaar stellen waarmee het Open Atelier wordt ingericht. De duurzame visie, het ambacht en uiteraard de viering van het 450- jarig bestaan van Koninklijke Tichelaar Makkum maakt deze samenwerking extra bijzonder.

 

Open Atelier (vrij toegankelijk)

Turfmarkt 65
8754 CJ Makkum

 

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 11:00 – 17:00
Donderdag: 11:00 – 17:00
Vrijdag: 11:00 – 17:00
Zaterdag: 11:00 – 17:00
Zondag: gesloten

 

www.tichelaar.nl

Meer nieuws

Winkelmand Artikel verwijderd. Herstellen
  • No products in the cart.