Wij zijn partner van The ReUse Alliance

DIY reparatie pilot Vitra Circle Store Zaandam

 

Op woensdag 3 mei 2023 vond de aftrap van The ReUse Alliance plaats, een alliantie van *16 partners bestaande uit meubelbedrijven, duurzame veranderaars, kringloopwinkels, reparateurs, tweedehands platforms en wetenschappers. Ze ondertekenen het manifest, met daarin hun visie op en afspraken over een circulaire meubelsector in 2030. Dat is hard nodig, om verspilling van grondstoffen en verbranding van materialen tegen te gaan. Uiteindelijk moet hergebruik het nieuwe normaal worden in Nederland, net als hoogwaardige en duurzame banen in de reparatiesector.

 

Jaarlijks wordt er in Nederland zo’n 247 miljoen kilo meubels weggegooid. Die belanden op de afvalberg en worden grotendeels verbrand*. De verbranding van de materialen, vooral van kunststof, heeft een grote CO2-impact. Het produceren van meubels ook, en dus is het zonde om ze weg te gooien voordat ze versleten zijn. Organisaties die zich bij The ReUse Alliance aansluiten, zetten daarom in op hergebruik en langere levensduur. Dat kan gaan om tweedehands, refurbishment en reparatie.

 

Pilots gericht op reparatie van meubels en de verkoop van tweedehands producten zijn een belangrijke activiteit van de alliantie. Vitra Circle Store Zaandam draait op dit moment een DIY reparatie pilot om een goed beeld te krijgen van de Vitra montage video’s (stap voor stap vervangen van reserve onderdelen) en/of deze reparaties goed uitvoerbaar zijn voor de consument. Ook willen wij een idee krijgen wat de behoefte van de consument is naar zelf vervangen ten opzichte van het uitbesteden aan een professional.

 

Op 25 mei hebben wij ons **klantenbestand gemaild met de vraag om deel te nemen aan deze pilot. In ruil voor gratis repartieonderdelen worden klanten gevraagd om feedback te geven op onze DIY video’s en het uitvoeren van de reparatie. In een live workshop dag willen we nog wat dieper ingaan op de behoefte aan uitleg van de consument bij een DIY reparatie.

 

Klik hier voor meer informatie over de ReUse Alliance

**Wil je in de toekomst op de hoogte gehouden worden van onze acties schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

 

*The ReUse Alliance bestaat momenteel uit IKEA, Trendhopper, Vitra Circle Store, LiveLikeThis, Marktplaats, POS, Branchevereniging voor Interieurbouw en Meubelindustrie (CBM), Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN), Het Groene Brein, The Substitute, ikcirculeer, Stichting Repair Café International, Milieu Centraal en De Transitieagenda Consumptiegoederen, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Meer nieuws

Winkelmand Artikel verwijderd. Herstellen
  • No products in the cart.